Okruženje, prateće aktivnosti i izleti – Veliki izbor aktivnosti za svačiji ukus

Bajina Bašta je grad u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine, ispod planine Tare, u zlatiborskom okrugu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 257 metara a klima je umereno kontinentalna. Značajan je centar turizma Srbije. Istorijski i arheološki spisi kažu da je naseljena već 7000 godina, a najstarije naselje na ovom prostoru potiče iz ranog neolita. Ovaj prostor se u rimskom periodu nalazio u sklopu Ilirije, a kasnije u sklopu Dalmacije, ali tokom čitavog srednjeg veka ostao je u sastavu srpske srednjovekovne države. Stoga se u Bajinoj Bašti mogu videti tragovi iz praistorijskog perioda, ostaci antičke kulture, kao i značajan srednjovekovni kulturno-istorijski spomenik, manastir Rača. Ovaj manastir gradio je kralj Dragutin u periodu od 1276. do 1316. godine i od tada je on više puta uništavan i ponovo građen. Sadašnja crkva datira iz 1826. godine. U manastiru se i danas može videti deo mošti Sv. Teokstita (kralja Dragutina), predmeti Hadži Melentija Stefanovića, ustanička zastava iz 1807. godine, vojvodska kasa, oružje i zlatni krst koji je Hadži Melentije dobio od ruskog cara. Za vreme Drugog svetskog rata, u ovom manastiru nalazilo se Miroslavljevo jevanđelje, najvažniji dokument srpske književnosti iz XII veka.

Save

Video tura

Hotelski sadržaji

Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana. Sobe su kategorije: standard (40) i Deluxe (30), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica.

Hotel Drina raspolaže i velikom, tehnološki najsavremenijom kongresnom dvoranom, sa svom potrebnom audio i video opremom, kapaciteta do 220 mesta, kompletno opremljenom za održavanje kongresa, seminara, konferencija, work shop i team building aktivnosti. Ova prelepa sala idealna je i za organizaciju svih vrsta proslava i svečanosti: svadbi, maturskih večeri, proslava rođendana, godišnjica i drugih prigoda.

U prostranom, a opet intimnom i najmodernije opremljenom restoranu prirodnim materijalima, vrhunskog kvaliteta i udobnosti, kapaciteta do 120 mesta, na A la carte jelovniku je širok izbor jela domaće i internacionalne kuhinje, pripremljen na zdrav – Zepter način, u Zepter posuđu.