Okruženje, prateće aktivnosti i izleti – Čarolija prirode

Jezero Perućac i kanjon reke Drine odredište su za hiljade avanturista željnih aktivnog odmora u netaknutoj prirodi, a čuvena manifestacija „Drinska regata“ sa oko 10.000 učesnika kruna je letnje sezone u bajinobaštanskom kraju. Posle dve decenije pauze, otvoren je i plovni put od Bajine Bašte do Višegrada, ovaj „Čarobni turistički prsten“, pored dvočasovnih krstarenja brodićima, obuhvata obilazak najlepših predela Tare, kao i deo trase kojom je nekada prugom uskog koloseka saobraćao čuveni „ćira“.

Posle adrenalinskog spusta Drinom, gostima je na raspolaganju kupanje na jezeru Perućac. Mimo regate, moguća je vožnja brodićima od brane drinskim rečnim putem dugim 52 kilometra. Iskrcavanje kod Andrićgrada omogućava posetu kamenom gradu posvećenom našem jedinom nobelovcu i obilazak ćuprije Mehmed-paše Sokolovića. Sledi odlazak u Kusturičin raj, u obližnjoj Mokroj Gori, a Nacionalni park Tara ponudiće gostima nezaboravan boravak na najočuvanijoj srpskoj planini. Nedaleko su i manastir Rača, kolevka srpske književnosti, i nezaobiolazno arheološko nalazište – rimski municipijum u Skelanima…

Video tura

Sadržaji vile

Sa četiri različita tipa soba, raspoređenih na tri sprata, Vila Drina svojim gostima nudi udoban i funkcionalan smeštaj u komfornom, svetlom i opuštajućem ambijentu. U svom sastavu Vila sadrži: 10 standard soba, dve Deluxe (superior) sobe, dva studio apartmana (25 m2) i jednu porodičnu sobu (36 m2, 5 kreveta).

Iako Vila Drina raspolaže vlastitim restoranom (40 mesta), ručak u restoranu Vrelo, koji se nalazi na dvadesetak metara od Vile Drina, predstavlja jedinstven doživljaj. Reka Vrelo je na nekoliko mesta premošćena drvenim terasama na koje su postavljeni stolovi. Većina baštenskih stolova je na samom vodopadu, a drveće natkriljuje čitav baštenski deo restorana praveći prijatnu hladovinu. Čitav ovaj kraj, poznat je po kulinarskim specijalitetima, tako da je i u Vrelu ponuda za gurmane potpuno posebna.