3 dana na Tari i Drini

Trodnevni program

Program obuhvata:

  • 3 polupansiona u standardnim sobama (doručak-večera)
  • Prevoz do svih destinacija predviđenih za izlete
  • Ulaznice za sve predviđene posete
  • Usluge stručnog vodiča

 

Program ne obuhvata:

  • Boravišnu taksu i osiguranje u iznosu od 130 RSD po osobi/po noći
  • Prevoz do i od hotela/vile
  • Prevoz od aerodroma Beograd/Niš do Bajine Bašte, kao i povratak
  • Individualne troškove
  • Doplatu za deluxe sobe u iznosu od 1.500 RSD po osobi/po noći
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 1.000 RSD po osobi/po noći

Na zahtev gostiju, hotel može da organizuje transfer od Beograda do Bajine Bašte i povratak u trajanju oko 3 h po pravcu.

Cena programa po osobi:
20.600 RSD

Minimum za polazak 5 osoba;

Paket važi za period četvrtak-nedelja.

Popusti za decu do 12 godina:
✴Deca do 3 godine borave gratis
✴Deca do 12 godina imaju 50% popusta ukoliko su u pratnji jedne ili dve odrasle osobe

Način plaćanja:
✴Mogućnost plaćanja na rate (3 rate), poslednja rata do dana dolaska.

Otkazna politika:
✴Ukoliko gost otkaže rezervaciju (90 do 45 dana), hotel ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova

Otkazni penali koje hotel zadrzava u slucaju otkazivanja su sledeći:
✴10% – ako se rezervacija otkaže od 44 do 35 dana pre dolaska
✴20% – ako se otkaže 34 do 28 dana pre dolaska
✴40% – ako se otkaže 27 do 20 dana pre dolaska
✴80% – ako se otkaže 20 do 15 dana pre dolaska
✴90% – ako se otkaže 15 do 10 dana pre dolaska
✴100% – ako se otkaže 10 do 0 dana pre dolaska ili tokom otkaže 10 do 0 dana pre dolaska ili tokom boravka u hotelu

Program

1. dan: četvrtak
Individualni dolazak u Zepter Hotel Drina Bajina Bašta ili u Vilu Drina

2. dan: Izlet – Višegrad (petak)
Polazak iz hotela posle doručka prema jezeru Perućac i ukrcavanje na brod za Višegrad (vožnja brodom oko 3 sata kroz očaravajući kanjon Drine). Put do Višegrada, mesta u kome se prepliću istorije imperija koje su vladale ovim prostorima. Najveća znamenitost Višegrada je jedan od najznačajnijih mostova svetske književnosti, zadužbina velikog vezira Mehmed- paše Sokolovića, čuveni most o kome je Andrić napisao roman „Na Drini ćuprija“. Kao svedočanstvo o epohama koje su se smenjivale na ovom području podignut je Andrićgrad, grad izgrađen od kamena kao jedinstveni spomenik istoriji ovog kraja. Šetnja Andrićgradom predstavlja svojevrsno putovanje kroz vreme. Po dolasku u Višegrad predviđeno je oko 1,5 h vremena za
obilazak grada i njegovih znamenitosti. Nakon toga je ukrcavanje na brod i povratak brodom u Perućac (oko 3 sata vožnje). Povratak u hotel, večera.

3. dan: Izlet – Tara 1 (subota)
Bajina Bašta – Manastir Rača – Kaluđerske Bare – vidikovac Crnjeskovo, crkva na Tari, ergela konja-Kaluđerske Bare.
Polazak iz Zepter Hotela Drina ka srpskom srednjovekovnom Manastiru Rača, zadužbini kralja Dragutina Nemanjića s kraja 13. veka, koji je rušen i obnavljan više puta tokom svoje istorije. Nakon posete riznici manastira, usponom kroz Taru odlazimo do
Kaluđerskih Bara koje danas nisu u vlasništvu manastira, ali su jedno od najlepših turističkih atrakcija sa brojnim šumskim i ski stazama. Dalje vas vodimo ka vidikovcu Crnjeskovo koje se nalazi na 1035m nadmorske visine, na 15 minuta hoda kroz šumu, gde se kao na dlanu pruža pogled na klisuru reke Rače i grad Bajinu Baštu. Sa vidikovca pešačimo lepom četinarskom šumom ka spomeniku na Borovom brdu, zatim obilazimo manastir Sabor srpskih svetitelja i ergelu konja na Kaluđerskim Barama, gde pravimo kratak odmor i pauzu za kafu. Nakon toga sledi obilazak čuvene atrakcije “Kućice na Drini”. Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.
4. dan – Izlet – Tara 2 (nedelja)
Bajina Bašta – Zaovine – Banjska stena – Tepih livada – Mitrovac – Kozja stena – Perućac plaža – reka Vrelo i restoran Vrelo.
Polazak iz Bajine Bašte posle doručka i obilazak očaravajućeg planinskog sela Zaovine i istoimenog jezera. Uživaćete u zanimljivoj priči o Pančićevoj omorici, lepoj prirodi i još lepšem vidikovcu Banjska stena. Preko mesta Mitrovac, uživajući u šetnji od oko jednog kilometra, dolazimo do čudnovate prirodne pojave nazvanom Tepih livada, koja je naziv dobila po tome što se ugiba
pod nogama kao mek tepihDalje idemo ka vidikovcu Kozja stena, odakle se pruža predivan pogled na kanjon reke Drine, jezero Perućac i Kozju stenu, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Perućac je turističko mesto, najpoznatije po jezeru koje je napravljeno zbog izgradnje hidroelektrane. Tu je i lepo uređena plaža, gde osim kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom, iznajme kajak ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom, koju ćemo posetiti i dalje nastaviti ka samom naselju u čijem središtu je restoran „Vrelo“, smešten na vodopadu rečice Vrelo, najkraće reke u Evropi, koja se na tom mestu obrušava u Drinu. Povratak u hotel, kasna odjava i napuštanje hotela.

Informacije i rezervacije:
031/862451, rezervacija@zepterhoteldrina.com
011/2019-135, reservations@zepterhotels.com